Εκτόξευσε τον μεταβολισμό σου και απόκτησε το σώμα που πάντα ήθελες. | Cibus

Εκτόξευσε τον μεταβολισμό σου και απόκτησε το σώμα που πάντα ήθελες.

Τι είναι άραγε ο μεταβολισμός;  
Μεταβολισμός είναι όλες εκείνες οι βιοχημικές αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στον οργανισμό μας για να παράξουμε την απαιτούμενη ενέργεια που χρειαζόμαστε. Το κύριο καύσιμο που οργανισμού μας είναι η τροφή. Η διαδικασία που μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια ονομάζεται μεταβολισμός. Η ενέργεια αυτή χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Στην ενέργεια που καταναλώνουμε σε κατάσταση ηρεμίας  και στην ενέργεια που καταναλώνουμε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνουμε. 

Καθένας από εμάς έχει διαφορετική τιμή μεταβολισμού η οποία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Οι παράγοντες που επηρεάζουν το μεταβολισμό μας είναι το φύλο, το βάρος, η ηλικία, η κατάσταση της υγείας και φυσικά το πόσο δραστήριος είναι ο καθένας και το πόσο συχνά  γυμνάζεται. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν στο μυαλό μας ότι η ενέργεια που καταναλώνουμε μέσα στη μέρα είναι ουσιαστικά οι θερμίδες που καίμε.

Μεγάλος στόχος μας λοιπόν είναι να αυξήσουμε τις θερμίδες που καίμε κατά τη διάρκεια της μέρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι καίμε περισσότερες θερμίδες όταν γυμναζόμαστε και ότι η άσκηση βοηθά εξαιρετικά στην αύξηση του μεταβολισμού μας και κατ’ επέκταση στην καύση θερμίδων. 

Στο σημείο αυτό την σκυτάλη παίρνουμε εμείς οι γυμναστές. Πάμε να δούμε τρόπους για να εκτοξεύσεις τον μεταβολισμό σου στα ύψη να κάψεις όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες. 

ΠΕΡΠΑΤΑ / ΤΡΕΞΕ !!!
Βάλε στη ζωή σου το περπάτημα και το τρέξιμο καθημερινά. Προσπάθησε να κάνεις αποστάσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο. 

Είσαι αρχάριος ή έχεις καιρό να γυμναστείς;
Περπάτα 15’-20’  την ημέρα στον ρυθμό που το σώμα σου αντέχει για να καλύψει το χρονικό διάστημα των 15’-20’. 

Είσαι αθλητικός τύπος; 
Περπάτα 30’-40’ σε γρήγορο ρυθμό κάθε φορά που βγαίνεις για περπάτημα. Ένα γρήγορο περπάτημα σε 30’-40’ αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και βοηθάει στην καύση καθαρού λίπους. 

Είσαι πολύ αθλητικός τύπος;
Τρέξε 20’-30’ σε χαλαρό ρυθμό. Βελτίωσε την φυσική σου κατάσταση, αύξησε τον μεταβολισμό σου και κάψε σχεδόν τις διπλάσιες θερμίδες από αυτές ενός απλού περπατήματος.  

TIPS για φοβερές καύσεις. 

 1. Περπάτα ή τρέξε πάνω από 30’ και κάψε καθαρό λίπος.
 2. Προτίμησε πρωινές ώρες που ο οργανισμός σου έχει φορτισμένες μπαταρίες με άφθονη ενέργεια και ο μεταβολισμός δουλεύει καλύτερα. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μην το βρεις σαν δικαιολογία. Κάνε ακριβώς το ίδιο το απόγευμα ή το βράδυ για να αποβάλεις το άγχος της ημέρας και να εκτονωθείς. 
 3. Άλλαξε την ταχύτητα κατά τη διάρκεια του περπατήματος ή του τρεξίματος. Η εναλλαγή του ρυθμού βοηθά αποτελεσματικά στην αύξηση της καρδιακής συχνότητας και κατ’ επέκταση στην καύση λίπους. Χαλαρό περπάτημα, λίγο πιο έντονο και εναλλάξ. Χαλαρό τρέξιμο, λίγο πιο έντονο και εναλλάξ. Πάρε και μια δεύτερη φανέλα!!! Θα σου χρειαστεί!!! 
 4. Για τους πολύ τολμηρούς η ανηφόρα είναι μεγάλη πρόκληση είτε επιλέξεις το περπάτημα είτε το τρέξιμο.  


ΓΥΜΝΑΣΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ!!! 
Η άσκηση με αντιστάσεις βοηθά στην μυϊκή ενδυνάμωση. Το μυϊκό σου σύστημα είναι το εργαλείο που θα σε βοηθήσει να κάψεις το περιττό λίπος. Χωρίς δυνατό μυϊκό σύστημα η καύση λίπους είναι αδύνατη. Η άσκηση με αντιστάσεις βοηθά πολύ στην αύξηση του μεταβολισμού και δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από μια έντονη προπόνηση. 

Τips για σωστή μυϊκή ενδυνάμωση. 

 1. Επίλεξε βάρη που σου επιτρέπουν να εκτελέσεις 3 σετ των 10-12 επαναλήψεων. 
 2. Αν νιώσεις ότι η άσκηση είναι πολύ εύκολη για σένα αύξησε τα κιλά και όχι τα σετ και τις επαναλήψεις. 
 3. Μην ξεκουράζεσαι πάνω από 1’ ενδιάμεσα των σετ και όχι περισσότερο από 3’ ενδιάμεσα των ασκήσεων. 
 4. Προτίμησε ασκήσεις που ενεργοποιούν παραπάνω από μία μυϊκή ομάδα. Οι συνδυαστικές και οι πολυαρθρικές ασκήσεις εκτοξεύουν τον μεταβολισμό σου.  
 5. ασκήσεις: καθίσματα, προβολές (πρόσθιες, οπίσθιες, πλάγιες), πιέσεις ώμων, κωπηλατική για πλάτη, άρση μπάρας από το έδαφος, push ups. 

30’ AΡΚΟΥΝ!!! 
Είσαι προχωρημένος; Δεν έχεις πολύ χρόνο αλλά έχεις τρομερή ενέργεια; Θέλεις να ιδρώσεις τη φανέλα σου στα πρώτα δευτερόλεπτα;  Σου έχω την κατάλληλη μέθοδο!!! Γυμνάσου με ένταση, ελάχιστο διάλειμμα ανάμεσα στα σετ και καθόλου διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων. Αυξάνεις την καρδιακή σου συχνότητα και την κρατάς ψηλά με την έλλειψη των διαλειμμάτων. Αυξάνεις τον μεταβολισμό σου και καις λίπος εώς και 6 ώρες μετά το τέλος της προπόνησής σου. 

Tips για προπονήσεις στα κόκκινα.

 1. Επέλεξε 5 συνδυαστικές-πολυαρθρικές ασκήσεις που ενεργοποιούν πάνω από δύο μυϊκές ομάδες. 
 2. ασκήσεις: καθίσματα και πιέσεις ώμων, πρόσθιες προβολές και κάμψεις δικεφάλων, push ups, σχοινάκι ή απλές αναπηδήσεις, πλάγιες προβολές. 
 3. Μέτρα 12-15 επαναλήψεις σε κάθε μια από τις πέντε ασκήσεις που θα επιλέξεις και προσπάθησε να εκτελέσεις σωστά και σε πιο έντονο ρυθμό. 
 4. Αφού ολοκληρώσεις και τις πέντε ασκήσεις ξεκουράσου περίπου 2-3’ και ξεκίνα πάλι ακόμα έναν κύκλο με τις ίδιες ασκήσεις. 
 5. Ανάλογα με το επίπεδο του κάθε ασκούμενου μπορούμε να προσαρμόσουμε τις επαναλήψεις, τους κύκλους, την ένταση και το διάλειμμα. 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο