Falafel από φασόλια


Υλικά για 4 μερίδες

  • 1φλ. ωμά μαυρομάτικα φασόλια
  • 2φλ. μανιτάρια
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1φλ. βρόμη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. σκόνη κουρκουμά
  • 1 κ.σ. τζίντζερ

Οδηγίες

Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια για 7-9 λεπτά. Στην συνέχεια σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα φασόλια μαζί με τα μανιτάρια, την βρόμη, τη σκόνη κουρκουμά και το κρεμμύδι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 20-30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή