Κεφτεδάκια μανιταριών


Υλικά για 4 μερίδες

  • 500γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι βρώμη αλεσμένη  
  • 40γρ. παρμεζάνα
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αυγό
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  •  1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι

Οδηγίες

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια ή τα χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε την βρώμη και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. στην συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα. Αφού έχει ομοιογενοποιηθεί το μείγμα φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή