Ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι


Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 φλ. ρεβίθια ωμά
  • Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2φλ. κους –κους
  • 1κ.σ. Ταχίνι
  • 1/φλ. χυμό lime
  • 6-7 φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1φλ. φιστίκια αποφλοιωμένα

Οδηγίες

Αφού έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια για 10-12 ώρες τα βάζουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το κους-κους μαζί με 2 φλ. βραστό νερό και το αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό. Σε ένα μίξερ βάζουμε το ταχίνι, το λάιμ, το μέλι, και το δυόσμο και τα χτυπάμε καλά.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά, ρίχνουμε την σως και τα φιστικιά για το σερβίρισμά.

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή