Healthy donuts


Υλικά για 6-8 μερίδες

  • 300γρ. Αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
  • 1φλ. Ζάχαρη Καστάνη
  • 3 κ.σ. Μέλι
  • 3/4 κούπας γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο 
  • 1κ.γ. Baking powder 
  • 1κ.γ. Μαγειρική σόδα 
  • 1 βανίλια σε σκόνη 
  • 1 μπανανα λιωμένη
  • 1/2 φλ χυμός λεμόνι

Topping:

  • 1φλ. αλεσμένοι ξηροί καρποί
  • 1φλ. σταγόνες κουβερτούρα
  • 2φλ. κόκκινα φρούτα

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την σόδα, το baking powder, την μπανανα και το γάλα αμυγδάλου . Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού το μέλι και την βανίλια σε σκόνη .

Για το topping:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα κόκκινα φρούτα και τα αφήνουμε να βράσουν με νερό μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα. Στην συνέχεια αφού έχουν κρυώσει τα donuts αλείφουμε την μείγμα από πάνω και ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή