Μάφιν Κολοκύθας


Υλικά για 8 μερίδες

Για τα μαφιν :

  • 300γρ. κολοκυθα βρασμένη
  • 180γρ. αλεσμένη βρώμη η αλεύρι ολικής
  • 15-20γρ. μέλι 
  • Αυγό
  • 1κ.γ. baking powder 

Για το topping :

  • Γαούρτι στραγγιστό 2%
  • Βανίλια σε σκόνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 80γρ. τριμμένο καρύδι 

Οδηγίες

Βράζουμε τη κολοκύθα για 20 λεπτά. Στην συνέχεια την βάζουμε στο μίξερ μέχρι να πολτοποιηθεί και την ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε στην συνέχεια τη βρώμη ή το αλεύρι ολικής, το μέλι, το baking powder, το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα μας στις βάσεις για μαφιν και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για το topping:

Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με τα καρύδια, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκαλί και  στολίσουμε τα μάφινς αφού έχουν κρυώσει. 

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή