ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
  • ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • ½  φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
  • ¼ φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 100γρ. φασόλια χάντρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά  σωτάρουμε τα λαχανικά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την καπνιστή πάπρικα, μαγειρεύοντας για ένα επιπλέον λεπτό. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το σιρόπι σφενδάμου, τον πελτέ ντομάτας, το μηλόξυδο και τη μουστάρδα. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: Kcal
Carbs: g
Pro: g
Fat: g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές