ΥΛΙΚΑ

  • 600γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες και καθαρισμένες

Για το pesto

  • 3/4 φλιτζάνι φρέσκια ρόκα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1/3 φλιτζάνι φιστίκια αιγίνης
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
  • 1κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε όλα τα συστατικά για το pesto σε ένα μιξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μισή σάλτσα pesto πανω στις γαρίδες και τις αφήνουμε για 30 λεπτά. Περνάμε τις γαρίδες σε ξύλάκια από σουβλάκι και τα ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι για 5-6 λεπτά γυρίζοντας τις μια φορά. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο pesto στο σερβίρισμα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 236 Kcal
Carbs: 3 g
Pro: 16 g
Fat: 18 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές