ΥΛΙΚΑ

  • 240 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 60γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • ½ φλιτζάνι σιροπι αγαύης
  • ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ¼ φλιτζάνι φυτικό γάλα
  • 280γρ. σμέουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης μαζί με το φυτικό γάλα, τα ασπράδια αυγού και το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Στην συνέχεια χωρίζουμε το μείγμα σε μερίδες και το βάζουμε σε μικρά ατομικά φορμάκια ή σε αντικολλητική φόρμα κέικ. Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο, ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 170 Kcal
Carbs: 24 g
Pro: 4.5 g
Fat: 5 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές