ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 και ½  φλιτζάνι αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
  • 1 και ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • ¾ φλιτζάνι φυτικό γάλα
  • 2κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1κ.σ. βανίλια σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να φτιάξουμε το κέικ. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αμυγδαλοβούτυρο μαζί με τα αυγά και το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά. Ρίχνουμε το φυτικό γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κακάο. Βάζουμε το μισό μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κεικ και από πάνω ρίχνουμε το κακάο σε σκόνη, στην συνέχεια προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
8 τεμάχια

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 98 Kcal
Carbs: 23 g
Pro: 3 g
Fat: 1 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές