ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. πέννες ολικής (ωμές)
  • 400γρ. κοτόπουλο (ωμό)
  • 200γρ. αρακάς (ωμός)
  • 200γρ. μπρόκολο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 2κ.σ. βαλσάμικο
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βράζουμε τις πέννες και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε λίγο νερό και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να ψηθεί. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά για 20-30 λεπτά. Αφού έχουμε μαγειρέψει τα βασικά μας υλικά τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το μπρόκολο (μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ωμό), ρίχνουμε αλάτι –πιπέρι, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα μας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 480 Kcal
Carbs: 40 g
Pro: 20 g
Fat: 15 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές