ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 αυγά
  • 1κ.γ. κανέλα
  • 1κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 150 ml φυτικό γάλα
  • 80γρ. γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το γάλα, την κανέλα ,το πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα δυο αυγά και τα προσθέτουμε σιγά- σιγά στο μπολ σε το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αφού έχουμε αφήσει το τηγάνι να ζεσταθεί, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι. Αφού ψηθεί από τη μία μεριά, γυρίζουμε και από την άλλη μέχρι να είναι έτοιμη. Συνεχίζουμε αντίστοιχα και με το υπόλοιπο μείγμα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
10 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 56 Kcal
Carbs: 8 g
Pro: 3 g
Fat: 1.5 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές