ΥΛΙΚΑ

  • 6 πιπεριές
  • 120γρ. ρύζι ωμό
  • 500γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τοματοπολτό
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια ,το κρεμμύδι και το ρύζι  μαζί με τα μπαχαρικά και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε για 3-5 λεπτά να πάρουν μια βράση τα υλικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το πολτό τομάτας και την τριμμένη τομάτα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφού έχουμε ανοίξει και αδειάσει τις πιπεριές, προσθέτουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει και βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί. Προσθέτουμε λίγο νερό και το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 242 Kcal
Carbs: 22 g
Pro: 10.2 g
Fat: 6 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές