ΥΛΙΚΑ

Για το ζυμάρι

  • 150γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 150-200γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 1κ.γ. baking powder
  • 30γρ. αλεσμένα Κασίους ανάλατα
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο

Για την πίτσα

  • 4κ.σ. πελτές τομάτας
  • Φρέσκος βασιλικός (4-5 φυλλαράκια)
  • 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6-8 τοματίνια
  • 50γρ. τυρί λευκό φυτικό
  • 50γρ. τυρί κίτρινό φυτικό
  • Πράσινη πιπεριά ροδέλες
  • Μανιτάρια portobello

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού βράσουμε και στραγγίξουμε  το μπρόκολο καλά το χτυπάμε στο  multi. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη, τα αλεσμένα κάσιους και το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Στην συνέχεια βάζουμε το ζυμάρι από το φούρνο και απλώνουμε το πελτέ τομάτας σε όλο το ζυμάρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και βάζουμε την πίτσα στο φούρνο ξανά για 10-15 λεπτά.  

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4-6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 347 Kcal
Carbs: 50 g
Pro: 12 g
Fat: 11 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές