ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. ωμό σπανάκι 
  • 100γρ. ωμά μαυρομάτικα 
  • 10 τοματίνια 
  • ½ πιπεριά κόκκινη 
  • 2κ.σ. μιξ ξηρών καρπών 
  • 1κ.σ. άνηθος 
  • 100γρ. λευκό τυρί πρόβειο 1% (freevia) 

Για την σώς 

  • 1κ.σ. μουστάρδα καυτερή 
  • 1 αβοκάντο ώριμο 
  • 2κ.σ. ξύδι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια για περίπου 30 λεπτά. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι, και ψιλοκόβουμε τα τοματίνια και τη πιπεριά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, το μιξ ξηρών καρπών, το λευκό τυρί και τον άνηθο.  

Για την σως: 

Σε ένα μικρό μπολ λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το κάνουμε κρέμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε ξύδι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στην σαλάτα τη σως και σερβίρουμε. 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 301 Kcal
Carbs: 35 g
Pro: 20 g
Fat: 9 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές