ΥΛΙΚΑ

  • 1φλ. βρώμη
  • 1φλ. αμύγδαλα
  • 3/4 φλ. νιφάδες καρύδας
  • 3 κ.σ. σιρόπι από σφένδαμο
  • 1/4 κουτ. αλάτι
  • ½ φλ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 3/4 φλ.γάλα αμυγδάλου
  • 1 και 1/2 φλ. στέβια
  • 1φλ. κάσιους (μουλιασμένα όλη τη νύχτα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα)
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200γρ. vegan τυρί κρέμα
  • 3 κούπες φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση

Αρχικά χτυπάμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και τις νιφάδες καρύδας σε έναν μίξερ και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και το αμυγδαλοβούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου με το 1φλ. στέβια μέχρι να διαλυθεί. Αφού κρυώσει ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μιξερ μαζί με τα κάσιους και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση που έχουμε ήδη στο ταψί και το βάζουμε ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

Για την επικάλυψη φρούτων

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το ½ φλ. στέβια, τα σμέουρα και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Αφού κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από το cheesecake και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 337 Kcal
Carbs: 28.6 g
Pro: 5.5 g
Fat: 23.4 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές