ΥΛΙΚΑ

Για το ζυμάρι:

  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 100γρ. αλεύρι ολικής
  • 60-80ml νερό

Για τη γεμιση:

  • 170γρ. Καλαμπόκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο ροδάκινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουπες  λάχανο, ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα:

  • ½ κ.γ. κύμινου
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ανακατεύουμε 60 ml νερό, με 1κ.σ ελαιόλαδο και το αλεύρι ολικής για να φτιάξουμε το ζυμάρι για τα tacos. Πλάθουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε μικ΄ρες μερίδες. Β΄ζουμε στην φωτιά το τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να απλωθεί καλά και προσθέτουμε το μείγμα σε μερίδες.

Σε ένα μιξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και χτυπάμε μέχρι να ομοιγεμοποιηθούν.

Τέλος, γεμίζουμε τα tacos με τα λαχανικά, προσθέτουμε λίγα κομμάτια από το ροδάκινο και ρίχνουμε 1κ.σ. από την σάλτσα σε κάθε tacos.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 351 Kcal
Carbs: 56 g
Pro: 12 g
Fat: 6 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές