ΥΛΙΚΑ

  • 150γρ. κολοκύθα βρασμένη
  • 80γρ. αλεύρι βρώμης ή ολικής αλέσεως
  • 1κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 αυγό
  • 1κ.σ. maple syrup
  • 1κ.σ. ταχίνι
  • 1κ.σ. κανέλα σε σκόνη

Για το σιρόπι

  • 1κ.σ. maple syryp
  • 1κ.σ. ταχίνι
  • ½ κ.γ κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κολοκύθα μέχρι να πολτοποιηθεί. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα φορμάκια για muffins κα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για το σιρόπι
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το maple syryp, το ταχίνι και την ½ κ.γ κανέλα σε σκόνη και ελάχιστο νερό και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι στα muffins αφού έχουν κρυώσει .

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
10 τεμάχια

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 161 Kcal
Carbs: 25 g
Pro: 3 g
Fat: 6 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές