ΥΛΙΚΑ

  • 150γρ. σιμιγδάλι
  • ½ φλ. αλεσμένοι ξηροί καρποί της επιλογής σου
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 80γρ. ταχίνι
  • 1κ.σ. κανέλα
  • 700γρ. νερό
  • 2φλ. υποκατάστατο ζάχαρης
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 -6 σταγόνες βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και το ταχίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το υποκατάστατο ζάχαρης και μόλις ομοιογενοποιηθουν όλα τα υλικά προσθέτουμε το νερό. Ρίχνουμε και το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις σταγόνες βανίλιας και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς.  Όταν είναι έτοιμος τον κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει. Στο σερβίρισμά μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα κανέλα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 344 Kcal
Carbs: 39 g
Pro: 2 g
Fat: 20 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές