ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση 

  • 300γρ. κολοκύθα κίτρινη
  • 40ml Ελαιόλαδο 
  • 80gr. Ζαχαρίνη
  • 1φλ. Χυμό από πορτοκάλι
  • ½ φλ. Καρύδια τριμμένα 
  • 2 κ.σ.Σταφίδες
  • 2κ.σ. Κονιάκ
  • 1κ.σ. Κανέλα 
  • 1κ.σ. Γαρύφαλλο 
  • 1κ.σ. μοσχοκάρυδο

Για το φύλλο:

  • 300γρ. αλεύρι ολικής
  • 180ml χλιαρό νερό
  • 1κ.γ. ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε το ζυμάρι. Μόλις είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη.

Συνεχίζουμε με τη γέμιση, όπου σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε το ένα μέρος από τη ζύμη και το απλώνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το μείγμα και το απλώνουμε σε όλο το ζυμάρι. Στην συνέχεια με ένα πλάστη ανοίγουμε το άλλο κομμάτι από το ζυμάρι και το τοποθετούμε πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 180 Kcal
Carbs: 28 g
Pro: 6 g
Fat: 7 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές