ΥΛΙΚΑ

  • 90γρ. ωμές φακές
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • ξερό κρεμμύδι
  • 1 κολοκύθι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 40γρ. βρώμη
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βάζουμε τις φακές σε μια μικρή κατσαρόλα να πάρουν μια βράση για 10-15 λεπτά. Στην συνέχεια κατεβάζουμε τις φακές από τη φωτιά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της συνταγής και τι φακές που ήδη έχουν κρυώσει και χτυπάμε ελαφρώς. Βγάζουμε το μείγμα, στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα νερά και  φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια. Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 112 Kcal
Carbs: 19 g
Pro: 7 g
Fat: 3 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές