ΥΛΙΚΑ

Για το dressing θα χρειαστούμε :

  • 2 κ.σ. Soy sauce
  • 2 κ.σ. Λευκό ξύδι
  • 1 κ.σ. Μέλι
  • 1 κ.σ. Λάδι
  • 1/2 κ.γ. Ginger σε σκόνη

Για τον σολομό θα χρειαστούμε :

  • 150 γρ. Σολωμός
  • 2 κ.σ. Soy sauce
  • ½  κ.σ. Μέλι
  • 2 κ.σ. Λάδι
  • 1 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. Ginger σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • σουσάμι για γαρνίρισμα

Για την σαλάτα θα χρειαστούμε :

  • Μαρούλι
  • Καρότο
  • Πράσινο Κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά για τον σολομό αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υλικά μας που προορίζονται για αυτόν και μαρινάρουμε το φιλέτο για περίπου 30 λεπτά. Ύστερα σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τον σολομό προσεχτικά σε μέτρια φωτιά. Για το dressing μας επίσης συνδυάζουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και τα αναμειγνύουμε καλά πριν το αναμείξουμε με τη σαλάτα μας. Μπορούμε προαιρετικά να γαρνίρουμε με σουσάμι για τελείωμα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
3 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 280 Kcal
Carbs: 10 g
Pro: 12 g
Fat: 12 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές