ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι βρώμη αλεσμένη  
  • 40γρ. παρμεζάνα
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αυγό
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια ή τα χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε την βρώμη και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα. Αφού έχει ομοιογενοποιηθεί το μείγμα φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 109 Kcal
Carbs: 8.5 g
Pro: 12 g
Fat: 3 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές