ΥΛΙΚΑ

  • 80γρ. φακές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 ντομάτα ψιλοκκομένη
  • 1φλ. Πολτό τομάτας
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλατι
  • Πιπέρι
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ρίχνουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε τις φακές και τις αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε με το νερό που θα βγάλουν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις φακές και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν. Ρίχνουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20-30 λεπτά. Αφού είναι έτοιμες οι φακές προσθέτουμε το φρέσκο ελαιόλαδο και αν θέλουμε εξτρα χυμό λεμόνι.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 193 Kcal
Carbs: 26 g
Pro: 12 g
Fat: 5 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές