ΥΛΙΚΑ

  • Ανθοί από 8 κολοκύθια
  • 100γρ. πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 40γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το πλιγούρι μαζί με το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 5 λεπτά και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα και τους βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 140 Kcal
Carbs: 13 g
Pro: 7 g
Fat: 6 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές