ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. Ρεβίθια ωμά
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πρασινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 1 τομάτα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 2κ.σ. Κόλιανδρο
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και την τομάτα. Αφού έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια για 10 ώρες τα βράζουμε για 10-15 λεπτά και στην συνέχεια τα βάζουμε στο πιρεξ μαζί με όλα τα υλικά και το νερό. Καλύπτουμε το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Στην συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για αλλά περίπου 20λεπτα το φαγητό φούρνο.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
6-8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 465 Kcal
Carbs: 39 g
Pro: 18 g
Fat: 15 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές