ΥΛΙΚΑ
- 300γρ. Αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
- 1φλ. Ζάχαρη καστανή
- 3/4 κούπας γάλα αμυγδάλου
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
- 1κ.γ. Baking powder
- 1κ.γ. Μαγειρική σόδα
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 μπανάνα λιωμένη
- 1/2 φλ χυμός λεμόνι
Topping:
- 1φλ. αλεσμένοι ξηροί καρποί
- 1φλ. σταγόνες κουβερτούρα
- 2φλ. κόκκινα φρούτα
- 1κ.γ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την σόδα, το baking powder, την μπανάνα και το γάλα αμυγδάλου . Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού το μέλι και την βανίλια σε σκόνη . Φτιάχνουμε τo μείγμα σε μικρά donuts
Για το topping:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα κόκκινα φρούτα με το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν με νερό μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα. Στην συνέχεια αφού έχουν κρυώσει τα donuts αλείφουμε την μείγμα από πάνω και ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Κατηγορία: | Γλυκά |
Ποσότητα: |
6-8 μερίδες |
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
(ανά μερίδα)
Calories: | 133 Kcal |
Carbs: | 19.1 g |
Pro: | 3.1 g |
Fat: | 5.8 g |