ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. μανιτάρια
  • 500γρ. σπανάκι
  • 500γρ. μαρούλι
  • 100γρ. πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • 1κ.γ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια το μαρούλι και το πράσο σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν μαζί με το κρεμμύδι και το σπανάκι. Τα υλικά θα τσιγαριστούν με τα νερά τους και αφού μαλακώσουν και πάρουν χρώμα προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το στυμμένο λεμόνι το αλεύρι και λίγο νερό από τη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 180 Kcal
Carbs: 2.5 g
Pro: 8 g
Fat: 4.5 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές