ΥΛΙΚΑ
- 1kg. σύκα
- 1κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1κ.σ. κανέλα
- ¼ κ.γ. ginger
- 200ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τα σύκα, έπειτα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σιρόπι σφενδάμου, ανακατεύουμε τα δυο υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα για 1-2 ωρες στο ψυγείο. Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι, την κανέλα, το ginger και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα την βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Κατηγορία: | Γλυκά |
Ποσότητα: |
20 μερίδες |
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
(ανά μερίδα)
Calories: | 20 Kcal |
Carbs: | 5 g |
Pro: | 0 g |
Fat: | 0 g |