ΥΛΙΚΑ

  • 1kg. σύκα
  • 1κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1κ.σ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. ginger
  • 200ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τα σύκα, έπειτα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σιρόπι σφενδάμου, ανακατεύουμε τα δυο υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα για 1-2 ωρες στο ψυγείο. Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι, την κανέλα, το ginger και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα την βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
20 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 20 Kcal
Carbs: 5 g
Pro: 0 g
Fat: 0 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές