ΥΛΙΚΑ

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1φλ. ψιλοκκομένο πράσινο κρεμμύδι
  • ½ φλ. κουκουνάρι ή τριμμένα καρύδια
  • 1 ντομάτα, σε κύβους.
  • 1 ½ κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι
  • 1κ.σ. πάπρικα
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ.ρίγανη.
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • 3 κ.σ.ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και ψήνουμε στο φούρνο περίπου 15 λεπτά. Στην συνέχεια αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν και τις κόβουμε σε κύβους. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις μελιτζάνες μαζί με την τομάτα, το φρέσκο, κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και μπαχαρικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και σερβίρουμε.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 124 Kcal
Carbs: 10 g
Pro: 3 g
Fat: 10 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές