ΥΛΙΚΑ

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100ml ηλιέλαιο 
  • χυμός απο ένα πορτοκάλι
  • ξίσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. γαρύφαλλο 
  • 1 κσ κανέλα
  • 80ml maple syrup
  • 100 γρ. δαμάσκηνα ξερά 
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 μαγειρική σόδα
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ολικής αλέσεως
  • 150 γρ. αλέυρι ολικής αλέσεως

Σιρόπι

  • 300 γρ. maple syrup
  • 200ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το maple syrup, τα πολτοποιημένα δαμάσκηνα και το μπέικιν πάουντερ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλευρι και ανακατευουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη. πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν ελαφρώς και μετά τα ρίχνουμε στο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα. 


Σιρόπι
Ρίχνουμε τα υλικά μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρνουν μια βράσει. κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
40 τεμάχια

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 105 Kcal
Carbs: 16 g
Pro: 1.4 g
Fat: 4 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές