ΥΛΙΚΑ

  • 220 γρ. Ώριμο Avocado
  • 140 γρ. Λιωμένη κουβερτούρα
  • 20-30 γρ. μέλι
  • 20 γρ. Αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • 50 γρ. Αλεσμένοι ξηροί καρποί
  • 50 γρ. Κομματάκια μπισκότο
  • 1 κ.γ. Κονιάκ ή βανίλια για άρωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τη φλούδα των avocado μας με ένα κουτάλι (ο πιο εύκολος τρόπος). Τοποθετούμε στο multi μας το άρωμα βανίλιας ή κονιάκ, αλάτι, μέλι και το βούτυρο αμυγδάλου και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Όταν έχουμε την επιθυμητή υφή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ όπου το ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, τους ξηρούς καρπούς και το μπισκότο. Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλά και αφού το τυλίξουμε προσεχτικά το τοποθετούμε στην κατάψυξη! 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
8-10 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 294 Kcal
Carbs: 30 g
Pro: 4 g
Fat: 18 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές