ΥΛΙΚΑ

  • 80 ml λάδι καρύδας
  • 80 γρ. Μέλι
  • 500 γρ. Βρώμη
  • 150 γρ. Νιφάδες καρύδας
  • 150 γρ. Καρύδια/ Αμύγδαλα (σε κομματάκια)
  • 80 γρ. Σπόροι κολοκύθας
  • 150 γρ. Αποξηραμένα φρούτα
  • 150 γρ. Δάκρυα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά το λάδι καρύδας με το μέλι για περίπου 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα το μείγμα. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Σε ένα βαθύ δοχείο βάζουμε τη βρώμη, τις νιφάδες καρύδας, τα καρύδια και τους σπόρους κολοκύθας και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και το σπάμε σε κομματάκια του επιθυμητού μεγέθους. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα δάκρυα σοκολάτας και αποθηκεύουμε σε κάποιο δοχείο.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
10 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 74 Kcal
Carbs: 7.1 g
Pro: 1.5 g
Fat: 4.7 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές