ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. βρασμένη φακή
  • 100γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 70γρ. κίτρινο τυρί έως 12%
  • 1 Αυγό         
  • 1 Κρεμμύδι ξερό
  • 1 Πιπεριά πράσινη
  • 1κ.σ. πάπρικα
  • 1κ.σ. κάρυ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε την φακή για 10 λεπτά, την σουρώνουμε και την στραγγίζουμε καλά. Στο μίξερ χτυπάμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και την βρώμη και σουρώνουμε καλά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με τα μπαχαρικά. Τέλος, κόβουμε σε μικρά κομμάτια το τυρί και ανακατεύουμε πάλι όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί βάζουμε στην λαδόκολλα τα πλασμένα μπιφτέκια και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4-6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 280 Kcal
Carbs: 29 g
Pro: 12 g
Fat: 5.5 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές