ΥΛΙΚΑ

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2 αυγά poche
  • 100 γρ. Τοματίνια
  • 60 γρ αβοκάντο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το Dressing

  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Ψιλοκομμένος άνηθος
  • Γιαούρτι
  • ½ χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις γλυκοπατάτεςψκαι ψήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιάς σε ένα τηγάνι. Όταν πάρουν χρώμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού προσθέσουμε λιγο νερό καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμα και ύστερα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Για να φτιάξουμε ποσέ αυγά αν δεν είναι φρέσκα πρέπει να τα στραγγίξουμε σε ένα σουρωτήρι για να αφαιρεθεί η περιττή υγρή ουσία. Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι μέτριου βάθους. Όταν το νερό βράσει ανακατεύουμε κυκλικά το νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας στρόβιλος στον οποίο και  πετάμε μέσα το αυγό προσεχτικά και το βγάζουμε μετά από 2 λεπτά. Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες στα μπολ μαζί με φέτες avocado και poche αυγό προσθέτοντας το dressing.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 220 Kcal
Carbs: 13 g
Pro: 10 g
Fat: 7 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές