ΥΛΙΚΑ

  • 150γρ. Ρεβίθια ωμά μουλιασμένα
  • 3κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό  κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 τομάτα ψιλοκκομένη
  • ½ κ.γ.  κανέλα
  • 3 φύλλα δάφνη
  • ¾ κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • ¼ κ.γ. αλεσμένος κουρκουμάς
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρος
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • 1-2 κ.σ.  ταχίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν για 10 έως 12 λεπτά.

Ρίχνουμε την τομάτα σε κύβους, το σκόρδο και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να αρχίσει να βράζει η σάλτσα.  Προσθέτουμε τα ρεβίθια και νερό μέχρι να καλυφθούν και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30-40 λεπτά. Αφού είναι σχεδόν έτοιμα τα ρεβίθια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμονί, το ταχίνι και το ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό για 2-3 λεπτά να δέσει με όλα τα υλικά και κατεβάζουμε από την φωτιά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 380 Kcal
Carbs: 42 g
Pro: 25 g
Fat: 12 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές