ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ. κόκκινες φακές
  • 6-8 τοματίνια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1κ.γ. κουρκουμάς σκόνη
  • 1κ.γ. κόλλιανδρος σκόνη
  • 1κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού έχουμε ξεπλύνει τις κόκκινες φακές, τις ρίχνουμε σε ένα πήλινο δοχείο. Ψιλοκόβουμε τα τοματίνια, και το κρεμμύδι, την πιπεριά και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ρίχνουμε στο σκεύος με τις φακές. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατά την διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε εξτρά νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 193 Kcal
Carbs: 26 g
Pro: 12 g
Fat: 5 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές