ΥΛΙΚΑ

  • 60γρ. σιτάρι ωμό
  • 300γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • Ρόκα
  • Σπανάκι
  • Μαρούλι
  • ½ φλ. φρέσκος κολιανδρος
  • 50γρ. ξινομυζήθρα
  • 6 φράουλες

Για τη σως

  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. μηλόξυδο
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 1κ.σ. κρεμα βαλσαμικού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το σιτάρι για 30-40 λεπτά. Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο προσθέτοντας την ώρα του ψησίματος λίγο νερό για να μην καούν. Αφού έχουν ψηθεί τα δυο υλικά τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και προετοιμάζουμε την σαλάτα μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε σταδιακά όλα τα υλικά και τέλος ρίχνουμε της σως που έχουμε φτιάξει και ανακατεύουμε καλά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 άτομα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 300 Kcal
Carbs: 33 g
Pro: 20.2 g
Fat: 10 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές