Αρχικά βράζουμε τον αρακά και το σπανάκι για 20 λεπτά. Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν. Αφού έχουν κρυώσει ο αρακάς και το σπανάκι τα ρίχνουμε στο μίξερ να πολτοποιηθούν και στην συνέχεια τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το φυτικό γάλα, το ξύδι, ελάχιστο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα για 10-15 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά και στην συνέχεια τα προσθέτουμε στην σάλτσα να πάρουν μια τελευταία βράση. Στην συνέχεια σερβίρουμε προσθέτοντας ωμό ελαιόλαδο.