ΥΛΙΚΑ

  • 50gr. Αρακας
  • 50gr. Σπανάκι
  • ½ κρεμμύδι ξερό 
  • 100γρ. μανιτάρια
  • 20ml φυτικό γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.γ. κίμινο
  • ¼ κγ. Πιπέρι
  • ¼ αλάτι
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. ξύδι
  • 200γρ. ζυμαρικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βράζουμε τον αρακά και το σπανάκι για 20 λεπτά. Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν. Αφού έχουν κρυώσει ο αρακάς και το σπανάκι τα ρίχνουμε στο μίξερ να πολτοποιηθούν και στην συνέχεια τα προσθέτουμε στο τηγάνι  με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το φυτικό γάλα, το ξύδι, ελάχιστο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα για 10-15 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά και στην συνέχεια τα προσθέτουμε στην σάλτσα να πάρουν μια τελευταία βράση. Στην συνέχεια σερβίρουμε προσθέτοντας ωμό ελαιόλαδο. 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: Kcal
Carbs: g
Pro: g
Fat: g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές