ΥΛΙΚΑ

  • ½ κουνουπίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ πράσο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. θυμάρι τριμμένο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 50ml φυτικό γάλα
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ψιλοκόβουμε και βράζουμε τα λαχανικά για 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε. Αφού έχουν βράσει τα λαχανικά με ένα μίξερ χειρός τα πολτοποιούμε και προσθέτουμε το φυτικό γάλα, τον χυμό από λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση .Σερβίρουμε προσθέτοντας λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο. 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 98 Kcal
Carbs: 14 g
Pro: 2 g
Fat: 4 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές