ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ κολοκύθα βρασμένη  
  • 120γρ. αλεύρι βρώμης
  • ½  μήλο
  • 100ml γάλα αμυγδάλου
  • Αυγό
  • 1κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 1κ.σ. μέλι
  • 1κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
  • 50γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. baking powder  
  • 1φλ. σταγόνες κουβερτούρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ την κολοκύθα και το μήλο μέχρι να πολτοποιηθεί. Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό κολοκύθας και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αυγό και το γάλα αμυγδάλου. Προσθέτουμε σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομοιγενοποιηθεί. Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγο αλεύρι και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε το κέικ για περίπου 30-40 λεπτά τους 180 βαθμούς.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 170 Kcal
Carbs: 24 g
Pro: 4.5 g
Fat: 5 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές