ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
- 200ml γάλα της επιλογής σου
- 6γρ. μαγιά
- 100γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 2 αυγά
- 400γρ. αλεύρι ολικής (προαιρετικά για τσουρέκι )
Για την γέμιση
- 250γρ. κουβερτούρα
- 1 φλ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί αλεσμένοι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 30 λεπτά. Μέχρι να φουσκώσει το μείγμα λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ πάνω από ένα μπρίκι και ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς. Στην συνέχεια με ένα πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι και απλώνουμε το μείγμα της σοκολάτας και το τυλίγουμε σαν ρολό. Στην συνέχεια κόβουμε το ζυμάρι σε μικρά τεμάχια και ψήνουμε για 30 λεπτά σους 180 βαθμούς.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Κατηγορία: | Γλυκά |
Ποσότητα: |
8-10 τεμάχια |
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
(ανά μερίδα)
Calories: | 280 Kcal |
Carbs: | 41 g |
Pro: | 3 g |
Fat: | 12 g |