ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 300γρ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
  • 100μλ ελαιόλαδο
  • 180γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1κ.γ. baking powder
  • ½ κ.σ. ξίδι

Για την γέμιση:

  • 100γρ. ανθότυρο
  • 80γρ. φέτα 12%
  • 1/2 φλ. τριμμένες πολύχρωμες πιπεριές
  • 1κ.σ. ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι. Στην συνέχεια σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Με ένα μαχαίρι κόβουμε την ζύμη σε ίσα κομμάτια και ανοίγουμε με τα χέρια μας τα ζυμαράκια γεμίζοντας τα με 1κ.σ. από την ζύμη. Φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στην λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
10 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 160 Kcal
Carbs: 17 g
Pro: 8 g
Fat: 9.5 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές