ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσης
  • 180 γρ. τριμένο καρότο
  • 150 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 60 γρ. γιαούρτι 2%
  • 60 ml γάλα της επιλογής
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • λίγο αλάτι

προαιρετικό dressing

  • 200 γρ. cottage
  • 50 γρ. γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο δοχείο ρίχνουμε το αλεύρι ολικής, baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο δοχείο προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το αυγό και τη βανίλια, το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα. Όταν πλέον το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο. Ψήνουμε το κεικ  για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο και έχει κρυώσει προσθέτουμε το topping.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
10 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 185 Kcal
Carbs: 27.5 g
Pro: 9.7 g
Fat: 4.2 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές