ΥΛΙΚΑ

  • 1 γλυκοπατάτα  (κομμένη σε κυβάκια αφού βράσει)
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 80 γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 10 αυγά
  • 30 ml γάλα της επιλογής
  • 30 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα λευκή

Για το μαρινάρισμα θα χρειαστείς

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κεφαλάκια ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. καυτερή σάλτσα (πχ tabasco)
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το πρώτα βήμα σε αυτήν την συνταγή είναι να βράσουμε την γλυκοπατάτα μας για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Μέχρι να γίνει αυτό προθέρμανε τον φούρνο σου στους 190C βαθμούς και σε ένα δοχείο ανάμειξε τα υλικά για το μαρινάρισμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα φρέσκα ψιλοκομμένα υλικά, ανακάτεψε καλά για να πάρουν γεύση και άπλωσε το μείγμα ομοιόρφα σε ένα pirex μαζί με την γλυκοπατάτα που πλεόν θα είναι έτοιμη. Σε ένα άλλο δοχείο ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι και βάλτο πάνω από τα λαχανικά σου. Τελείωσε επικαλύπτοντας με μοτσαρέλα και άστο στον φούρνο για 30-35 λεπτά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 380 Kcal
Carbs: 10 g
Pro: 25 g
Fat: 16 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές