ΥΛΙΚΑ

Για την βάση

  • 120 γρ. Καρύδια
  • 120 γρ. Αμύγδαλα
  • 6 κ.σ. Άγλυκο κακάο
  • 200 γρ. Αποξηραμένοι χουρμάδες
  • 2 κ.γ. Τριμμένη καρύδα

Για την καραμέλα

  • 100 γρ. Φυστικοβούτυρο
  • 80 γρ. Μέλι
  • 80 ml λάδι καρύδας
  • 2 κ.γ. Άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι

Για dressing

  • 200 γρ. Σοκολάτα
  • 2 κ.σ. Γάλα της επιλογής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν φτιάξουμε τη βάση θα πρέπει πρώτα να μουλιάσουμε τους χουρμάδες σε νερό για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια να τους ξεφλουδίσουμε. Όταν γίνει αυτό χτυπάμε στο multi τους χουρμάδες, τα καρύδια τα αμύγδαλα, το κακάο και την τριμμένη καρύδα μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα. Όταν είναι πλεόν έτοιμο σε ένα τάπερ με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα πιέζοντας ελαφρά με το χέρι μας. Για την καραμέλα σε ένα δοχείο βάζουμε το φυστικοβούτυρο,  το μέλι, το λάδι καρύδας, το αλάτι και το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμμώδες μείγμα με το οποίο καλύπτουμε τη βάση που φτιάξαμε και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να είναι αρκετά παγωμένο. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα της επιλογής μας και καλύπτουμε την επιφάνεια.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
10-12 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 298 Kcal
Carbs: 32 g
Pro: 4 g
Fat: 18 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές