ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 80ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. Αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
  • 60 ml νερό
  • Αλάτι

Για τη γέμιση

  • 4 κρεμμύδια σε φέτες
  • 3-4 ντομάτες σε φέτες
  • 240 γρ ανθότυρο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κ.σ. Μέλι
  • 2 κ.σ. Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τη ζύμη συνδυάζουμε όλα υπόλοιπα υλικά μαζί  σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας λίγο νερό τη φορά μέχρι το ζυμάρι μας να πάρει την υφή που θέλουμε. Όταν είναι έτοιμο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζελατίνας, απλώνουμε το ζυμάρι διαμορφώνοντας έναν μεγάλο και επίπεδο κύκλο. Το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 45 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι καλοσχηματισμένη και κρύα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη λαδόκολλα ανοίγουμε το ζυμάρι φτιάχνοντας μια αρκετά λεπτή στρώση και κόβουμε σε σχήμα κύκλου. Στη μέση βάζουμε τριμμένο ανθότυρο, λίγο μέλι , κρεμμύδι , ντομάτα και τελειώνουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και λίγο λάδι. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης γύρω από τις φέτες της ντομάτας και αλείφουμε το ζυμάρι με λίγο αυγό και ψήνουμε στο φούρνο για 45-60 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η ζύμη.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
6-8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 100 Kcal
Carbs: 4.5 g
Pro: 2 g
Fat: 8 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές