ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Φράουλες λιωμένες
  • 4 κ.γ. Φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 5 ασπράδια αυγού χωρισμένα ( 2 μαζί και 3 μαζί)
  • 4 κ.σ. Μέλι (χωρισμένο σε 2 και 2)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά θα πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 200C. Αφού λιώσουμε τις φράουλες στο blender, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού, τα 2 ασπράδια αυγού, και 2 κ.σ. Μέλι  και το χτυπάμε με το μίξερ μας σε μέτρια προς μεγάλη ταχύτητα για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να έχει ελαφριά υφή. Παράλληλα σε ένα διαφορετικό μπολ τα άλλα 2 ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούν μια απαλή υφή και προσθέτουμε το μέλι. Όταν τελειώσουμε και με αυτό το βήμα προσεχτικά μεταφέρουμε το μείγμα μας αυτό στο αρχικό και τα ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά μεταξύ τους. Μοιράζουμε στα κεραμικά ταψάκια το μείγμα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ πάνω από το κεραμικό φορμάκι και η κορυφή τους να έχει ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
5-6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 99 Kcal
Carbs: 8 g
Pro: 10 g
Fat: 3 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές