ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

  • 250-300 γρ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
  • 100-150 ml χλιαρό νερό
  • 30ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 300γρ. κολοκύθα κίτρινη
  • 80γρ. ανθότυρο
  • 80γρ. κατίκι
  • 2κ.σ. άνιθος τριμμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε το ζυμάρι. Μόλις είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη. Συνεχίζουμε με τη γέμιση, όπου σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.Παίρνουμε το ένα μέρος από τη ζύμη και το απλώνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το μείγμα και το απλώνουμε σε όλο το ζυμάρι. Στην συνέχεια με ένα πλάστη ανοίγουμε το άλλο κομμάτι από το ζυμάρι και το τοποθετούμε πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 260 Kcal
Carbs: 39 g
Pro: 4 g
Fat: 10 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές