ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ. κιμά
  • 1/2 φλ. πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Λεμόνι
  • 1κ.γ. αλεύρι
  • Αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το πλιγούρι, το αυγό, το κρεμμύδι κομμένο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά. Φτιάχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε. Βράζουμε για 40 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά και όταν είναι σχεδόν έτοιμα σε ένα μπολ βάζουμε χυμό από ένα λεμόνι, το αλεύρι, παίρνουμε λίγο ζωμό από τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν μια τελευταία βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 300 Kcal
Carbs: 19 g
Pro: 23 g
Fat: 12 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές